29,00 zł
Cena regularna:
31,50 zł
Monin Syrop do kawy Grillowany Orzech 50 ml
Opis
Monin Syrop baristy do kawy Grillowany Orzech 50 ml
Syropy do napojów są obowiązkowym wyposażeniem każdego baru, zarówno domowego, jak i profesjonalnego.
Są ważnym składnikiem praktycznie każdego drinka. Szeroka gama smaków pozwala skomponować dowolny koktajl.
Syropy Monin są najwyższej jakości i stanowią atrakcyjny dodatek do drinków, kawy, deserów czy piwa. Francuska marka klasy premium dostarcza innowacyjne rozwiązania smakowe dla smakoszy oparte na ponad stuletniej tradycji tradycyjnych napojów rzemieślniczych.
Cechy produktu:
- pojemność: 50 ml
- smak: grillowany orzech, wytrawny, głęboki i bogaty smak prażonych orzechów laskowych z posmakiem pralinek. Silna nuta główna aromatu prażonych owoców z nutką toffi.
- kolor: złoty z bursztynowymi rozbłyskami
- zastosowanie: kawy, drinkach deserowych i shake’ach mlecznych
- producent: Monin
Chociaż smakiem orzechów laskowych ludzie cieszą się od czasów starożytnych, to bogaty smak i aromat tych orzechów staje się w dzisiejszych czasach bardzo popularny dzięki temu, że są one często wykorzystywane w wyspecjalizowanych kawiarniach.
Prażone orzechy uzyskują perfekcyjny smak, roznoszący się w powietrzu aromat orzechów jest znacznie wzmocniony. Poczujesz wspaniały, intensywny, prażony smak, jak również chrupiącą teksturę, którą zazwyczaj można poczuć w chrupkach, ciastkach lub wszelkiego rodzaju deserach.
Wypróbuj syrop komponując ulubione kawy:
Latte Smakowe
- 20 ml syropu MONIN do kawy Roasted Hazelnut
- 150 ml mleka
- 1 espresso
Do szklanki 250 ml wlej syrop, następnie wlej gorące, spienione mleko i na końcu delikatnie wlej kawę, aby utworzyć warstwy. Możesz udekorować bitą śmietaną, posypkami, kruszonymi ciastkami lub pisakami MONIN Latte Art tworząc unikalne wzory na piance.
Cappuccino Smakowe
- 10 ml syropu MONIN do kawy Roasted Hazelnut
- 120 ml mleka
- 1 espresso
Do filiżanki 200 ml wlej syrop i espresso. Na końcu uzupełnij spienionym mlekiem. Piankę możesz udekorować pisakami MONIN Latte Art tworząc unikalne wzory.
Kawa Mrożona
- 20 ml syropu MONIN do kawy Roasted Hazelnut
- 100 ml mleka
- podwójne espresso
- lód
Do szklanki 300 ml wlej syrop, dodaj lód do pełnej szklanki, następnie wlej powoli mleko. Na koniec dodaj podwójne espresso. Przed wypiciem wymieszaj.
Sugestia: Gotową kawę mrożoną możesz udekorować bitą śmietaną z posypką lub rysując wzory pisakami Latte Art MONIN lub wybranym sosem MONIN, którym można również udekorować szkło od wewnątrz przed wlaniem składników.
Cold Brew Latte
- 40 ml koncentratu MONIN Cold Brew
- 20 ml syropu MONIN do kawy Roasted Hazelnut
- 160 ml zimnego mleka
Do szklanki 300 ml wypełnionej lodem wlej syrop i mleko, powoli dodaj koncentrat Cold Brew i wymieszaj.
Sugestia: Zamień syrop do kawy na 20 ml MONIN Cloudy Lemonade Base, aby otrzymać Lemoniadę Cold Brew.
Dane techniczne
Smak | Grillowany Orzech |
Rodzina smaku | Owocowe |
Zastosowanie | Kawa |
Rodzaj produktu | Syrop |
Pojemność | 50 ml |
Rodzaj butelki | Szklana |