45,00 zł
Cena regularna:
47,50 zł
Monin Puree Mango 500 ml
Opis
Monin Puree Mango 500 ml
Puree Monin są najwyższej jakości i stanowią atrakcyjny dodatek do drinków, kawy, deserów, lemoniad.
Francuska marka klasy premium dostarcza innowacyjne rozwiązania smakowe dla smakoszy oparte na ponad stuletniej tradycji tradycyjnych napojów rzemieślniczych.
Cechy produktu:
- pojemność: 500 ml (670 g)
- smak: Mango, elegancki, pełny, owocowy i soczysty smak świeżego mango z pewną nutką przypraw. Bukiet dojrzałego mango.
- kolor: żywa, pomarańczowy z żółtymi przebłyskami
- zastosowanie: koktajle, smoothies, koktajle bezalkoholowe, mrożone herbaty, napoje gazowane, kulinaria
- producent: Monin
Mango to jabłko tropików oraz jeden z najczęściej spożywanych owoców w krajach tropikalnych. Owoce mango są pyszne, łatwo obierają się ze skórki i są spożywane na surowo. Ich miąższ jest soczysty, ma wyjątkowy smak i jest kusząco słodki z pewną nutką kwaskowatości.
Owoce mango firmy MONIN są zbierane jako dojrzałe, a ich przecier zachowuje wyjątkowy smak i konsystencję owocu.
Wypróbuj puree komponując ulubione napoje:
Mrożony Arbuz
- 10 ml syropu MONIN Watermelon
- 20 ml puree MONIN Mango
- 250 ml wody
- sok z ½ pomarańczy
- sok z ½ grapefruita
- lód kruszony
W wysokiej szklance umieść: porcję syropu, puree, sok z pomarańczy, sok z grapefruita. Wymieszaj składniki. Następnie dodaj porcję lodu, uzupełnij wodą. Całość dokładnie wymieszaj. Możesz udekorować napój plasterkami pomarańczy, grapefruita oraz cząstkami arbuza.
Classic Tea on Ice
- 15 ml puree MONIN Mango
- napar z czarnej herbaty
- 300 ml wody niegazowanej
- lód w kostkach
Wszystkie składniki umieść w wysokiej szklance wypełnionej kostkami lodu. Następnie całość dokładnie wymieszaj. Możesz udekorować napój plasterkiem cytryny i gałązką mięty.
Wariacja Cytryny
- 15 ml puree MONIN Mango
- 250 ml wody
- sok z ½ cytryny
- lód w kostkach
Wlej składniki do wysokiej szklanki wypełnionej kostkami lodu, uzupełnij wodą. Następnie całość dokładnie wymieszaj. Możesz udekorować napój plasterkami pomarańczy oraz cytryny.
Hot Lemonade
- 10 ml syropu baza lemoniady MONIN Cloudy Lemonade
- 15 ml puree do lemoniady MONIN Mango
- 50 ml niegazowanej wody
- 150 ml wrzątku
Do szklanki 250 ml wlej bazę lemoniadową, puree, wodę niegazowaną i zalej wrzątkiem, aby lemoniada osiągnęła w przybliżeniu 70 stopni. Całość wymieszaj i dekoruj według uznania owocami i przyprawami.
Sugestia: Do wersji alkoholowej dodaj 120 ml wrzątku zamiast 150 ml i 40 ml ulubionego alkoholu.
Dane techniczne
Smak | Mango |
Rodzina smaku | Owocowe |
Zastosowanie | Koktajle |
Rodzaj produktu | Puree |
Pojemność | 500 ml |
Rodzaj butelki | Plastikowa |